اخذ رتبه مشاوران در رشته راه و ترابری
تمامی شرکت های راه و ترابری ملزم هستند پس از تاسیس شرکت نسبت به اخذ رتبه مشاور اقدام کنند؛ اخذ رتبه برای پیشرفت شرکت و رشد و توسعه شرکت بسیار ضروری میباشد چراکه با اخذ رتبه، شرکت ها میتوانند نسبت به عقد قرار داد با شرکت های دولتی و سرمایه گذاران اقدام کنند. با اخذ رتبه میتوان وارد بازار رقابتی شد که همین امر سبب پیشرفت شرکت میشود.
فعالیت های شرکت های راه و ترابری
شرکت ها راه و ترابری در زمینه نظارت بر امور اجرایی آزادراه ها، تونل ها، باند فرودگاه، بزرگراه ها، عملیات مرتبط با امور آسفالت و دیگر موارد فعالیت می کنند.
شرکت هایی که قصد اخذ رتبه مشاور دارند ابتدا باید نسبت به استعلام منابع مالی شرکت اقدام کرده و سپس مدارک مورد نیاز را در سامانه ساحات ثبت کنند؛ پس از ثبت مدارک در سامانه فرایند قانونی و اداری رتبه بندی صورت خواهد گرفت.
رتبه بندی مشاور از رتبه 1 تا 3 صورت می گیرد که رتبه 1 بالاترین رتبه و رتبه 3 حداقل رتبه ای است که شرکت ها باید انرا دریافت کنند. توجه داشته باشید که توان مالی شرکت ها و نیروی انسانی فنی و مهندسی شرکت و در نهایت تجهیزات شرکت در اخذ رتبه بندی شرکت ها بسیار حائز اهمیت میباشد.
رتبه بندی مشاوران در گروه راه و ترابری به ۵ تخصص به شرح زیر تقسیم میشود:
- تخصص راه سازی
- تخصص راه آهن
- تخصص فرودگاهها
- تخصص بندر سازی و سازههای دریایی
- تخصص ترافیک و حمل و نقل
شرح هر گرایش در رتبه بندی گروه راه و ترابری
در ادامه به شرح کلی درمورد گرایش های رتبه بندی گروه راه و ترابری پرداخته ایم:
راه سازی
مراحل اول و دوم و نظارت بر اجرای راههای روستایی، فرعی و اصلی آزادراهها، پلها و تونلها، انجام مطالعات امکانسنجی فنی و اقتصادی، مطالعه نقاط حادثهخیز، ترافیکی و بهسازی راهها. انجام مطالعات و نظارت بر تقاطعهای شهری و غیرشهری جزو برنامه های رتبه بندی گروه راه و ترابری می باشد.
راه آهن
اعمال مطالعات امکانسنجی فنی و اقتصادی، مراحل اول و دوم و نظارت بر اجرای زیرسازی و روسازی راه آهن و ابنیه فنی مربوط و بهسازی آنها. احداث ساختمانهای جنبی (ایستگاهها)، علایم، برقی کردن جزو زیر شاخه این دسته از تخصص (رتبه بندی راه و ترابری )می باشد.
فرودگاهها
انجام مطالعات امکان سنجی فنی و اقتصادی، مکانیابی و تهیه طرحهای مراحل اول و دوم نظارت بر اجرای کلیه سطوح عوامل پروازی از جمله باند، تاکسیرو، توقفگاه هواپیما، جادههای دسترسی و گشتزنی – زهکشی و حصارکشی و نیز کلیه ساختمانها از جمله ترمینالها با تجیهزات مربوطه – برج مراقبت پرواز – آتشنشانی و سایر ساختمانهای جنبی دیگر – روشنایی سطوح عوامل پروازی – انتخاب، مکانیابی و نصب تأسیسات و دستگاههای ناوبری و اداری و مخابراتی، طرح جامع فرودگاهها
بندر سازی و سازههای دریایی
مطالعات امکانسنجی فنی و اقتصادی، مراحل اول و دوم و نظارت بر اجرای بنادر صیادی، بنادر چند منظوره، سازههای دریایی، لایروبی و تأسیسات ساحلی، طرح جامع بنادر، مکانیابی و مطالعات رسوب، تجهیزات بندری.
ترافیک و حمل و نقل
مطالعه و طراحی و برنامهریزی سیستمهای مختلف حمل و نقل جادههای زمینی، هوایی، دریایی، راهآهن و خطوط لوله جهت جابجایی کالا و مسافر در سطوح مختلف درون شهری و برون شهری برای کلیه تأسیسات زیربنایی و ناوگان ترابری، سیستمهای کنترل و هدایت ترافیک، سیستمهای حمل و نقل هوشمند. مدیریت و سازماندهی سیستمهای حمل و نقل.
مزیت اخذ رتبه مشاور راه و ترابری
شرکت ها با اخذ رتبه مشاور میتوانند نسبت به جلب اعتماد سرمایه گذاران و دریافت پروژه ها موفق تر عمل کنند. شرکت ها باتوجه به رتبه مشاور میتوانند در مناقصات مالی و دولتی مشارکت داشته باشند.
از انجایی که شرکت های دولتی اجازه عقد قرار داد با شرکت های بدون رتبه را ندارند، ،اخذ رتبه میتوانند این امکان را به شرکت شما جهت مشارکت با شرکت های دولتی فراهم سازد.
باتوجه به فضای رقابتی که اخذ رتبه مشاور فراهم میکند، میتواند باعث رشد و پیشرفت شرکت شود.
مدارک مورد نیاز اخذ رتبه مشاور راه و ترابری
توجه داشته باشید که جهت اخذ رتبه در رشته راه و ترابری باید تمامی مدارک با بطور کامل ارائه دهید تا روند اخذ رتبه را تسریع بخشید.
- ارائه اصل مدارک شرکت
- اساسنامه
- تقاضانامه
- ارائه شرکت نامه
- کپی مدارک شناسایی اعضا هیئت مدیره
- کپی کارت پایان خدمت
- ارائه مدارک تحصیلی اعضا هیئت مدیره
- ارائه تمامی پروژه های انجام شده شرکت( داشتن مهر تاییدیه پروژه ها الزامی است)
- ارائه اظهارنامه مالیاتی
- سند مالکیت شرکت( یا اجاره نامه)
- ارائه روزنامه رسمی و روزنامه کثیر الانتشار
- ارائه فهرستی کامل از سهامداران، مدیران و افراد امتیاز آور شرکت
- ترازنامه مالیاتی
- تعهد نامه سازمان
کلام آخر
توجه داشته باشید که سابقه کاری شرکت و پروژه های انجام شده، تجهیزات و امکانات شرکت، نیروی فنی ومهندسی، ارائه ترازمالی شرکت و گواهی تایید کارفرمایان در اخذ رتبه مشاور گروه راه و ترابری بسیار حائز اهمیت میباشد. رتبه بندی مشاور نیازمند تجربه و تخصص کافی میباشد، با مشورت با مشاوران متخصص در این زمینه میتوانید به اخذ رتبه مشاور تسریع بخشید.