اخذ رتبه در رشته راه و ترابری
اخذ رتبه در رشته راه و ترابری
اخذ رتبه در رشته راه و ترابری برای پیمانکاران فعال در حوزه راه های اصلی و فرعی، آزاد راه ها ، راه های ریلی، باند فرودگاه ها، تونل ها و پل ها، راه های زیرزمین، عملیات آسفالتی و ...استفاده می شود.
جهت اخذ رتبه بعد از استعلام توان مالی شرکت باید مدارک مورد نیاز توسط متقاضی برای ثبت نام در سامانه ساجات ارائه گردد.
رشته های راه و ترابری
از رشته هایی که شامل اخذ رتبه راه و ترابری میشوند میتوان به ترافیک، مکانیک، عمران، ساختمان های بتنی، کار های عمومی ساختمان، سازه های دریایی، تونل، نقشه برداری، نگهداری راه و ابنیه، مدیریت پروژه، سازه های ریلی، راه آهن و حمل و نقل اشاره کرد.
رتبه بندی مشاوران در گروه راه و ترابری به ۵ تخصص به شرح زیر تقسیم میشود:
- تخصص راه سازی
- تخصص راه آهن
- تخصص فرودگاهها
- تخصص بندر سازی و سازههای دریایی
- تخصص ترافیک و حمل و نقل
راه سازی
مراحل اول و دوم و نظارت بر اجرای راههای روستایی، فرعی و اصلی آزادراهها، پلها و تونلها، انجام مطالعات امکانسنجی فنی و اقتصادی، مطالعه نقاط حادثهخیز، ترافیکی و بهسازی راهها. انجام مطالعات و نظارت بر تقاطعهای شهری و غیرشهری جزو برنامه های رتبه بندی گروه راه و ترابری می باشد.
راه آهن
اعمال مطالعات امکانسنجی فنی و اقتصادی، مراحل اول و دوم و نظارت بر اجرای زیرسازی و روسازی راه آهن و ابنیه فنی مربوط و بهسازی آنها. احداث ساختمانهای جنبی (ایستگاهها)، علایم، برقی کردن جزو زیر شاخه این دسته از تخصص (رتبه بندی راه و ترابری )می باشد.
فرودگاهها
انجام مطالعات امکان سنجی فنی و اقتصادی، مکانیابی و تهیه طرحهای مراحل اول و دوم نظارت بر اجرای کلیه سطوح عوامل پروازی از جمله باند، تاکسیرو، توقفگاه هواپیما، جادههای دسترسی و گشتزنی – زهکشی و حصارکشی و نیز کلیه ساختمانها از جمله ترمینالها با تجیهزات مربوطه – برج مراقبت پرواز – آتشنشانی و سایر ساختمانهای جنبی دیگر – روشنایی سطوح عوامل پروازی – انتخاب، مکانیابی و نصب تأسیسات و دستگاههای ناوبری و اداری و مخابراتی، طرح جامع فرودگاهها
بندر سازی و سازههای دریایی
مطالعات امکانسنجی فنی و اقتصادی، مراحل اول و دوم و نظارت بر اجرای بنادر صیادی، بنادر چند منظوره، سازههای دریایی، لایروبی و تأسیسات ساحلی، طرح جامع بنادر، مکانیابی و مطالعات رسوب، تجهیزات بندری.
ترافیک و حمل و نقل
مطالعه و طراحی و برنامهریزی سیستمهای مختلف حمل و نقل جادههای زمینی، هوایی، دریایی، راهآهن و خطوط لوله جهت جابجایی کالا و مسافر در سطوح مختلف درون شهری و برون شهری برای کلیه تأسیسات زیربنایی و ناوگان ترابری، سیستمهای کنترل و هدایت ترافیک، سیستمهای حمل و نقل هوشمند. مدیریت و سازماندهی سیستمهای حمل و نقل.
شرایط مورد نیاز جهت اخذ رتبه راه و ترابری
همانطور که در مقاله آشنایی با رتبه بندی مشاوران اشاره کردیم؛ نیروی انسانی متخصص، کارهای انجام شده (تجربه کاری شرکت) ساختار مدیریتی و امکانات پشتیبانی هر یک براساس امتیازهایی که دارند از عوامل تشخیص صلاحیت مشاوران به حساب می آیند. جهت اخذ گرید پیمانکاری راه و ترابری شرایط کلی نیاز است که باید به آن توجه شود:
- ارزیابی
- حرفه و رزومه کاری
- میزان نقدینگی
مدارک مورد نیاز جهت اخذ رتبه راه و ترابری
مدارک اختصاصی جهت اخذ رتبه راه و ترابری نیاز است که در ادامه به آن پرداخته ایم.
- اسناد و مدارک شرکت
- روزنامه های رسمی
- مدارک شخصی اعضا هیئت مدیره (کپی شناسنامه، کپی کارت ملی، کارت پایان خدمت)
- کپی مدارک تحصیلی مهندسان
- اظهار نامه مالیاتی
- قرار داد های 15 سال اخیر
- ارائه سابقه بیمه مهندسان
- عکس 3*4 اعضا هیئت مدیره
اخذ رتبه 5 پیمانکاری راه و ترابری
همان طور که میدانید برای رشته های پیمانکاری، رتبه بندی از 1 تا 5 در نظر گرفته شده است که رتبه 5 پائین ترین رتبه و رتبه 1 بالاترین رتبه میباشد. شرکت های پیمانکاری در شاخه های مختلفی فعالیت انجام می دهندو یکی از این شاخه ها رشته راه و ترابری میباشد. پیمانکاران جهت اخذ رتبه پیمانکاری رشته راه و ترابری مطابق با شرایط کلی مورد ارزیابی قرار گرفته و میتوانند نسبت به اخذ رتبه 5 اقدام کنند. شرایطی نظیر:
- امکانات و تجهیزات
- توان مالی برای تهیه تجهیزات مناسب و حرفه ای
- سوابق کاری
- قوانین مندرج در آیین نامه رتبه بندی و تشخیص صلاحیت پیمانکار
- ارائه مدارک لازم
شرکت های پیمانکاری باتوجه به موارد فوق مورد ارزیابی قرار میگیرند و میتوانند نسبت به اخذ رتبه 5 اقدام کنند.
از دیگر شرایط عمومی اخذ رتبه 5 میتوان به:
عدم ممنویت مطابق اصل 49 و 141 قانون اساسی، ممنوعیت های درج شده در قانون مصوب منع دخالت وزیران و نمایندگان و کارمندان دولت در معامله های دولتی را نداشته باشد، در حرفه کاری خود یعنی پیمانکاری ممنوعیت و محرومیتی نداشته باشند، مطابق آئین نامه رتبه بندی حداقل ها را بتوانند فراهم کنند.
شرایط اختصاصی اخذ رتبه 5 به شرح زیر است:
در ابتدا باید بدانیم که، پیمانکار باید از لحاظ حرفه ای توانایی و صلاحیت کافی را داشته باشد و بتوانند در پروژه های خود خروجی مناسبی را ارائه دهد. جهت اخذ رتبه باید مهارت ها و توانایی های پیمانکاران مورد بررسی قرار بگیرد؛ پیمانکار مطابق آئین نامه رتبه بندی ارزیابی میشود. میزان تخصص و سابقه حرفه ای پیمانکار نیز مورد ارزیابی قرار گرفته تا بتوان امتیاز دهی رتبه بندی را انجام داد. در نهایت موردی که بررسی می شود، قدرت مالی پیمانکار بوده است که پیمانکار تا چه مرحله ای میتواند نسبت به ارتقا کیفیت تجهیزات خود اقدام کرده و خروجی بهتری داشته باشد.
مدارک لازم اخذ رتبه 5 راه و ترابری
شرکت ها پس از ثبت شرکت، باید نسبت به ارائه و ارسال مدارک اقدام کنند؛ در ادامه به مدارک تخصصی اخذ رتبه 5 راه و ترابری اشاره کردیم.
- مدراک ثبت شرکت
- روزنامه های رسمی شرکت
- ارائه صورتحساب قرار دادهای 15 سال اخیر شرکت
- اظهار نامه مالیاتی شرکت (میانگین اظهار نامه مالیاتی مربوط به سه سال اخیر)
- دو نفر از اعضا هیئت مدیره مدرک آکادمیک در رشته مرتبط داشته باشند. و یکی از آنها دارای حداقل هفت سال سابقه بیمه باشد. (البته میتوانند هر دو نفر اعضا دارای سه سال سابقه بیمه باشند.)
- مدارک اعضا امتیاز آور شرکت ارائه شده که این مدارک شامل کپی شناسنامه، کپی کارت ملی، سابقه بیمه (که باید مرتبط با رشته درخواست شده باشد، مدرک تحصیلی و کارت پایان خدمت میباشد.)
در نهایت بعد از ارائه مدارک مورد نیاز در سامانه ساجات ثبت نام کرده و مدارک را بارگذاری کنید. بعد از بررسی مدارک و بررسی میزان صلاحیت شما توسط کارشناسان مربوطه میتوانید به معاونت فنی مهندسی محل ثبت شرکت مراجعه کنید و نسبت به اخذ گواهی رتبه اقدام کنید.
توجه داشته باشید که گواهی رتبه بندی به مدت 4 سال اعتبار داشته که بعد از 4 سال میتوانید نسبت به تمدید یا ارتقا آن اقدام کنید.
جهت اخذ رتبه پیمانکاری میتوانید به مهندسین گت گرید مراجعه کنید.